(14 maanden mama)

‘En voor je ouders wens ik dat je snel doorslaapt.’ Een roze magische toverfee tipt met haar roze geglaceerde zuurstok de roze wieg van een roze baby, die zoetjes op haar roze speentje sabbelt. Ik sla de kaart dicht en leg hem terug in het rekje. Die koop ik niet. Niet omdat de scène op de kaart zo zoet is dat ik er kiespijn van krijg (lekker juist), maar omdat ik mijn nichtje niet wens dat haar baby’tje snel in haar wiegje doorslaapt.

Gemeen van mij. Je denkt nu zeker dat ik een poepkleurige heks ben, die haar korrelige pleeborstel tegen de babybaldakijnen gooit, zodat het schatje haar speen uitrochelt en zo hard krijst dat alle krolse kutkatten uit de buurt vanzelf eindelijk hun kattenkop eens houden.

Nee, dat wens ik mijn nichtje ook niet. Dat van dat janken en die katten niet. Maar ook van die wieg en die speen niet.

Ik zoek door naar een andere, betere, perfectere kaart.
De roze magische toverfee mag blijven. Zelfs de zuurstok. Maar het eenzame hulpeloze schepsel helemaal alleen in de wieg moet weg. Laat de magische toverfee er maar de armen van een mama en een papa bij toveren, om het schepsel heen, zodat die zich nooit eenzaam hoeft te voelen. Zodat ze zo zoet met de kleine knuffelen dat de kiezen uit hun mond vallen. Niet alleen overdag, maar ook ’s nachts. Dat wens ik mijn nichtje, dat haar nieuwe baby lekker tegen haar aan komt liggen, met haar kleine roze babyhandjes en haar kleine roze babylipjes, op zoek naar haar mama’s zachte roze mamaborst. Dat mijn nichtje dan een slome slaperige zucht zal slaan, en haar baby zal geven wat ze nodig heeft; liefde, liefde en liefde. En melk.

Ik zie kaarten met gekke koeien, blauwe ooievaars en versgewassen babysokjes. En maar liefst twee met een foto van een schele baby met een fles. Maar er is geen kaart met co-sleeping of borstvoeding te vinden.

Uiteindelijk kies ik maar gewoon eentje met dansende varkentjes. Ook roze. Mijn wens zet ik er zelf wel op. Wat zal ik schrijven? ‘Ik wens jullie veel liefde samen.’ Duidelijk toch?

Meer over samen slapen (en wakker zijn)? Klik hier je voor het verhaal over co-sleeping en hier voor ‘Kinderhanden in de ochtend’.