Ik heb een nieuwe bril. Hij is roze. Ik draag hem sinds 18 november 2017, 4.24 uur om precies te zijn. Toen werd ik namelijk moeder van een roze wolk van een dochter. Toen kreeg mijn wereld een nieuwe kleur.
Ik wist al hoe het was om jongensmama te zijn, en nu leer ik ook hoe het is als meisjesmama. 

Als zij aan mijn borsten hangt, besef ik me dat zij die later ook zal hebben.
Als ik mijn bevallingsverhaal vertel, kies ik mijn woorden zo, dat zij de positieve, krachtige versie hoort. Alvast voor als ze later zelf mag.
Als ik haar verschoon, flos ik met zorg alle plooitjes schoon (ja, dat is anders dan mijn giechelende gepiel aan die koddige jongenspiemelmannetjes).
En ’s avonds in bed lig ik me uren te bedenken wat ik haar morgen aan zal trekken, zodat ze ook echt op een meisje lijkt (terwijl ik het bij haar broers juist grappig vind als ze voor een meid aangezien worden).

Ook als ik met mijn nieuwe bril naar de jongens kijk, zie ik iets anders, namelijk dat ze gewoon gekke apen, jonge honden, oftewel: jongens zijn. Kunnen ze (gelukkig) ook niets aan doen. Laat ze maar raggen, die mannen van mij.
En als ik in de spiegel kijk. Die bril staat me goed. Wat een leuke mama: een jongens- én (hoera!) meisjesmama.

Lees ook Hoera het is een foetus.