In onze straat staat een groene renault twingo met een bordje achter de ruit: ‘a dog is for life, not just for christmas.’ De twingo heeft gelijk. Het is fijn dat er hondenliefhebbers zijn die andere potentiële hondenbezitters wijzen op de non-vrijblijvendheid van een huisdier. 

Nee, een hond, die neem je niet zomaar. Hoe vaak besluiten mensen hun hondenwens niet in vervulling te laten gaan omdat ze ‘nooit thuis zijn’, fulltime werken, feesten of tv kijken en dus niet aan hun vier-keer-per-dag-uitlaatverplichting kunnen voldoen. Verstandig.

En als je dan toch een hond neemt, dan natuurlijk niet voordat hij 2 tot 3 maanden in het nest is gebleven, veilig aan zijn moeders tiet (vooral niet eerder een flesje geven, waarschuwen de twingo’s). Dat is niet alleen diervriendelijk, maar ook de regel. Het is fijn dat er regels bestaan om dieren te beschermen.

Maar als het om kinderen gaat, vinden we het ineens best normaal om ze na een paar weken van de borst, uit het nest te halen en naar de crèche te brengen. Vinden we het geëmancipeerd om fulltime te blijven werken.

Maar ja, kinderen zijn geen honden.

Lees ook perfecte moeders.