RSS Feed

Moeders mooiste

10 augustus 2012 by Zmm

(5,5 maanden mama)

“Wauw, wat heb jij een knappe baby!” “Ja hè?” Wist ik. Over je kindje hoefde je jezelf niet bescheiden te veinzen, vond ik. Trouwens, Luka was nu eenmaal de knapste baby van de wereld. Ik had in alle ‘Ouders van nu’ geen enkele foto kunnen ontdekken van een beter gelukt exemplaar. Maar goed, alle moeders dachten natuurlijk dat hun kind Little Miss (of Mister) Sunshine in eigen persoon was. Wat dat betrof was ik niet unieker dan andere moeders. Behalve dan dat ik met mijn baby echt volle zalen trok.

Ik keek de complimenteuze buurvrouw nu pas aan. Ah, ze stond achter een maxi cosi op wielen. Zoals van mij verwacht werd, stak ik mijn neus erin. En zei: “Oh.”
En zocht naar woorden. Naar een wedercompliment. Ook iets van “Wauw, wat een…” Ja, wat eigenlijk? Schatje kon ik niet zeggen. Te doorzichtig, te obligaat. Onwaar ook.

In de maxi cosi lag Fred Flintstone. Niet de knapste baby van de wereld.
“Wat een stoere kerel,” zei ik dus, en keek er stralend bij.
De moeder van Fred Flintstone straalde niet. “Het is een meisje,”
“Oh.”
“Ja.”
“Oh.” 

Lees hier ’Milf’, over een andere genante situatie, of hier over de oordelen van moeders onderling.


Reageren? »

Nog geen reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>