RSS Feed

Op reis met de baby

2 juli 2012 by Zmm

(6 maanden mama)

Wij houden van reizen. En dan het liefst ver, vreemd en heet. Al lang voordat Luka geboren was, hadden we besloten dat hij mee zou gaan, vooral zolang hij nog gratis vloog. Dus zodra hij zijn ogen open kon doen, liet ik een paspoort maken (waarin hij de komende vijf jaar officieel 57 cm lang blijft, arm kind) en een paar maanden later zaten we in het vliegtuig naar Bangkok.

Als het aan mij ligt, verschijnt het hele verhaal binnenkort in een mooi mama-magazine, maar omdat het nu zomervakantie is, vast wat reistips:

  1. Gratis vliegen voor baby’s is een ruim begrip. De luchthavenbelastingen blijken nogal op te kunnen  lopen en bij sommige airlines betaal je alsnog een paar honderd euri. Rondshoppen loont.
  2. Een baby bassinet in het vliegtuig is alleen bestemd voor ouders met grote monden, lijkt het. Stap dus over je beleefdheid heen, op de stewardess af en zeg haar dat je een bedje wilt en je baby anders de hele reis iedereen wakker zal blèren (ook als dat niet waar is).
  3. Niet alleen in Nederland, maar juist ook daarbuiten: draag je baby in een draagdoek, draagdoek, draagdoek. Niet alleen licht en compact in je bagage, maar ook perfect om je baby af te schermen tegen nieuwsgierige blikken en ongewassen vingers. Luka sliep als een blok overal doorheen en gaf me naderhand zweterige kusjes om me te bedanken voor het dragen. Wel heet dus, maar misschien kun je een dun geweven doekje lenen of kopen via marktplaats.
  4. Ook heet, maar wen er maar aan: de airco blijft beter uit. Misschien kun je daarmee een keelontsteking zoals Luka die opliep, voorkomen.
  5. Je hotel is je bestemming. En dat mag best een €5,- per nacht hostel zijn. Sterker nog, liever dat dan een vijfsterren Hilton op de tiende verdieping. Je zult vaker dan ooit op je veranda of op het balkon hangen terwijl je baby’tje slaapt. Zorg dus voor een kamer met een view en, als het even kan, leuke buren.

2 reacties »

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>