Tekening van een zogende borst waar een grote mug in priktNatuurlijk ouderschap is geweldig, in ieder geval bij je eerste kindje. Maar met twee, wordt ‘ballen in de lucht houden’ ineens acrobatiek. Deel vijf in de serie: over tandem voeden.

Tandem voeden

Zo zag ik het voor me: Aangezien Luka nog regelmatig aan mijn zwangere tietjes hing, zou ik bij de geboorte van Jep automatisch tandemvoedster worden. Mijn peutertje zou links, en mijn baby’tje rechts drinken. Tevreden zouden ze aan mijn tepeltjes sabbelen, af en toe onderbroken om mij idolaat toe te lachen. Wat een romantisch beeld. 

In de praktijk: Ik balanceer op mijn gespannen schouderspieren, geflankeerd door een wankele stapel (voedings)kussens, terwijl Luka en Jep worstelen aan de borst. Intussen laat ik mij gelaten lek prikken door een gemene en oneerlijke mug. Alsof hij weet dat ik mijn handen meer dan vol heb, en hem dus niet plat kan meppen.

Heb je een beeld? Niet zo romantisch hè?

Lees ook de andere delen in de serie ‘natuurlijk ouderschap met twee kinderen’, zoals deze, over ‘luisteren naar kinderen‘.