RSS Feed

Wie is mama?

Mijn naam is Drees Koren. Ik noem mezelf tekstschrijver, maar je mag me ook journalist, columnist, recensent, radiomaker, of iets liefs noemen.

Sinds 16 juli 2011 ben ik echter nog veel meer dan dat. Ik kan het zelf nog steeds bijna niet geloven, maar sindsdien heb ik samen met mijn vriend Floris een kleintje, een Luka.
Onze zoon.
Ik ben, zeg maar, mama.  

Luka is mijn grapje, mijn cadeautje, maar soms vind ik het (hem wel, maar het, de situatie dus - belangrijk onderscheid) helemaal niet zo grappig. En voelt het niet als een cadeautje. Sterker nog, toen Luka er nog maar net was, vroeg ik me wel eens af waar ik, op z’n zachtst gezegd, in godsnaam aan begonnen was.

Op deze blog lees je hoe ik met vallen en opstaan moeder ben. En ook hoe ik dat ben geworden. Van het ‘shit, twee streepjes’-moment, tot nu. En alles wat er tussen zit. Hoe ik leerde over borstvoeding, over co-sleeping, over draagdoeken en over papa-stress. Maar ook over borstontstekingen, moeder en baby-yoga en andere ‘zeg maar’ mama’s.

Klik maar lekker rond op deze site en laat vooral jouw mening, idee, verhaal horen. Wil je graag meer weten? Dan mail je me direct op dreeskoren@gmail.com.

8 reacties »

 1. Eva zegt:

  Ik ben benieuwd naar je blogs! Succes met je site!

 2. Linda Rikkers zegt:

  hoi Drees, kan ik je blog ook volgen? Of via twitter oid?
  Linda

 3. Anneke zegt:

  Geweldig! De manier hoe je schrijft en wat je schrijft. Soms hilarisch, soms emotioneel!
  Ik check meerdere malen per week je site om te kijken of er iets nieuws op staat. #fan

 4. Jeanne de Vries - Boddé zegt:

  Lieve Drees, Zelf inmiddels moeder van een zoon in de puberteit en een dochter die bijna zelfstandig is, herken ik veel in wat je schrijft. Ik heb de waarheid niet in pacht en geen slimme tips & trucs om de hobbels en hindernissen te nemen. Het enige wat ik je wil meegeven is: wat een geweldig idee om het wel en wee van een jonge moeder op deze manier te delen! En onthoud: we zijn geen van allen geboren als ouder, we leren de rol gaandeweg te vervullen, en zolang we alles met liefde doen, kan er weinig misgaan. En, heel belangrijk: humor en ontspanning!

 5. Laura zegt:

  Wat herkenbaar! Mijn zoontje is nu 6,5 week oud. Vanaf dag 1 ging mijn borstvoeding lastig. Niet voor mijn zoontje, hij dronk als een bezetene en vond alles goed. Borst, fles, tepelhoedje, gestuwd, ontstoken, met kloven, met bloed,, borst met gaten. Maar voor mij is het daardoor niet echt gemakkelijk. Jou verhaal komt zo overeen met mijn afgelopen 6,5 week, dat ik zowel lachend als huilend je verhaal heb gelezen. Van de vraag hoe heb ik het zover kunnen laten komen dat ik 3 abcessen in mijn borst heb, de operatie, de eerste x aan leggen, het spoelen van de wond ( dat kunt u zelf mevrouw, echt niet!!! )Maandag gaat als het goed is de drain uit mijn borst. Ik heb besloten om rustig te gaan afbouwen als mijn borst weer hersteld is. Maar met pijn in mijn hart, want ik geloof niet dat mijn mannetje en ik ooit zo tevreden gevoel zullen hebben na een flesje. Maar wat een heerlijk en eerlijk verhaal na alle borstvoedingsmaffia sites en forums, waar ik niet veel wijzer van wordt. Bedankt Laura

  • Zmm zegt:

   Lieve Laura,

   Jeetje, wat fijn maar ook wat klote dat je je herkent. Heb je uiteindelijk wel hulp gekregen met je ‘schotwond’? Ik wens je veel geluk met je zoontje en hopelijk kunnen jullie samen nog heerlijk genieten van de borstvoeding.

 6. Marrit zegt:

  Wat een leuke site heb je! Herkenbaar en ook nog grappig! Ik ga je volgen :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>